Bedrijfsprofiel

Mos Grondmechanica is een onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau en behoort al jaren tot een van de toonaangevende bureaus op het gebied van de geotechniek, geohydrologie en geomonitoring.

Het bureau werd rond 1950 opgericht en werd in 1995 via een buy-out door het personeel voortgezet. Momenteel zijn circa 65 werknemers bij het bureau werkzaam.

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit de vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Helmond en Almelo voor projecten in Nederland en vanuit de vestiging in District Wanica voor de projecten in Suriname. Daarnaast zijn wij in staat om onze specifieke kennis en deskundigheid in te zetten en te mobiliseren voor projecten elders in de wereld.

Mos Grondmechanica B.V. is een dochter van Mos Consultants en Engineers B.V. te Rotterdam. Deze groep kent verder de dochterbedrijven: MOSGEO B.V. voor internationale projecten en Mos Milieu B.V. voor bodemmilieukunde.

Opdrachtgevers

Opdrachtgevers voor Mos Grondmechanica zijn onder meer aannemers, projectontwikkelaars, constructeurs, architecten, Rijkswaterstaat, waterschappen, pro-rail, lokale overheden, industriële partijen en particulieren.

Kwaliteit en certificeringen

Kwaliteit en veiligheid zijn voor Mos Grondmechanica niet alleen belangrijke begrippen maar maken onderdeel uit van de dagelijkse bedrijfsvoering en zijn in de gehele organisatie geïntegreerd.

Op basis van dit kwaliteits- en veiligheidssysteem zijn een NEN-EN-ISO 9001 en een VCA** certificaat aan Mos Grondmechanica toegekend.

Voor het Mechanisch boren is certificaat BRL SIKB 2100, protocol 2101 verleend.

Daarnaast is Mos Grondmechanica gecertificeerd voor CO2 prestatieladder niveau 3.