Nieuwe MOS-talenten aan het woord

In november verwelkomden MOS Grondmechanica (MOS) twee nieuwe talenten binnen het team. Rutger Weijers (27 jaar) ging aan de slag op de locatie in Rotterdam en Andy Al-Shorachi  (25 jaar) in Enter. Andy in de functie van Adviseur Geotechniek en Rutger als Adviseur Geohydrologie. Beiden zijn super enthousiast over het werken bij MOS. Waarom? Dat vertellen ze je graag.

 

Even voorstellen

Andy uit Enschede studeerde Civiele Techniek aan de Hogeschool Het Saxion ook in Enschede. Na het behalen van zijn diploma en een welverdiend tussenjaar solliciteerde hij succesvol bij MOS. “Tijdens het eerste jaar van mijn opleiding had ik niet gelijk een zwak voor het vak Geotechniek. Maar hoe meer ik er over leerde, hoe meer het mijn interesse wekte”, legt Andy uit. “Ik ben nu blij dat ik me nu verder kan verdiepen in deze materie bij MOS.”

 

Rutger woont samen met zijn vriendin in Breda. Tijdens zijn bachelor Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht ontstond een ware passie voor het onderwerp (geo)hydrologie en de toepassing hiervan in de praktijk. Het deed hem zelfs besluiten om te starten aan de TU Delft met het Master programma Civiele Techniek / Watermanagement. Deze opleiding bleek hem op het lijf geschreven. Rutger: “De maatschappelijke relevantie van (geo)hydrologie is zo groot en dat intrigeert mij enorm. Eigenlijk kom je daar pas achter als je je er echt in verdiept. Super dat ik deze kennis nu echt in de praktijk mag brengen én nog meer kan leren.”

 

Eerste indruk MOS

Over de vraag wat hun eerste indruk is van MOS, hoefden beiden heren niet lang na te denken. “MOS is een begrip in de wereld van grondmechanica en dat merk je aan de bak ervaring die alle collega’s hebben. Wat ik heel fijn vind, is dat je echt meteen gaat meedraaien en zelfstandig aan de slag mag. En daar leer je het meeste van”, onderstreept Rutger.

 

Andy: “Klopt helemaal. Het bijzondere aan MOS is dat we alles onder één dak hebben, van adviseur tot laborant en sondeermeester. Daarnaast is het ook nog eens een heel leuk bedrijf om voor te werken. Ik voel me hier welkom en kan altijd rekenen op hulp en coaching als ik daarom vraag. Leuk om van Rutger te horen dat hij dat ook zo ervaart op de locatie in Rotterdam.”

 

Echte MOS-medewerkers

Wil je bij MOS werken, dan moet je uit bepaald hout gesneden zijn. Als echt Rotterdams bedrijf geldt hier het motto ‘Niet lullen, maar poetsen’. Dat betekent handen uit de mouwen en vragen als je vastloopt. Op dat moment staat iedereen klaar om te helpen. Professionaliteit, gedrevenheid en passie voor het vak, dat is waar het bij MOS echt om draait.